Top ting at lave i Los Angeles, Californien

ESTA på dansk

Det er ikke overraskende, at Los Angeles, Californien er en af de mest populære rejsemål i USA. Som den næststørste by i landet har det mange fede og spændende attraktioner. Turister skal huske, at trafikken i byen kan være et stort problem, når man planlægger en rejse. Det er nemt at tænke, at LA og de omkringliggende byer ligger tæt på hinanden, men det er ofte kun tilfældet, hvis du ønsker at tilbringe din dag i din lejebil eller en meget dyr taxa. Så længe du går ind i planlægningsprocessen med en lille smule omtanke (og måske Google Maps), kan du få en spændende oplevelse.

Hvor skal man tage hen

Hvis du tjekker de forskellige dele af Los Angeles ud, så jo længere øst du kommer, jo varmere temperaturer i sommermånederne. Venice Beach Boardwalk sparer dig fra dette ved at have smukt vejr året rundt. Den 2,5 km lange gåtur har masser af butikker, restauranter og gadekunstnere, som vil holde familien underholdt. Det er også lige ved siden af lufthavnen, hvilket gør det bekvemt for den første eller sidste dag i løbet af din rejse. Hvis du elsker stranden, skal du tage til Santa Monica Pier for at tage en tur på pariserhjulet.

En anden sjov spadseretur er Hollywood Walk of Fame, hvor du kan se stjernerne af amerikanske legender inden for skuespil. Se om du kan finde alle Gene Autrys fem stjerner! Har du brug for en lille pause fra stresset og jaget i byen? Tjek Runyon Canyon Park, som kun er to blokke fra Hollywood Boulevard.

Hvad skal man gøre

Klar til en oplevelse for livet? Prøv at komme ind i en af de mange live-optagelser af de populære tv-shows, som Ellen DeGeneres eller The Price Is Right. Ønsker du en mere aktivt eventyr? Universal Studios Hollywood har masser af forlystelser og attraktioner, der appellerer til både børn og voksne. Du kan prøve en Butterbeer fra Harry Potter eller tage den verdensberømte tur i studiet. Tag fra Griffith Observatory for at se Hollywood skiltet, billeder af en af de mest brugte filmsteder i LA samt nogle naturvidenskabelige uddannelser.

Hvor skal man bo

Steder som Sunset Marquis, der er bygget i 1963, og Nomad Hotel, som er bygget tilbage i 1920’erne, tilbyder nogle af det bedste af Los Angeles. Byen er også hjemsted for masser af billige vandrerhjem, hvis du er mere til det. Der er mange kædehoteller og moteller til rådighed for de mindre eventyrlystne men prisbevidste.

Mad i Los Angeles

Den bedste del af mange ferier er maden, og Los Angeles er ingen undtagelse. Det ville være forkert ikke at nævne den ikoniske In-N-Out Burger. Prøv at bestille fra deres hemmelige menu for virkelig at føle sig som en lokal. I den anden ende af den kulinariske spektrum er Bazaar by José Andrés i Beverly Hills, som tilbyder spansk tapas. Imellem disse to muligheder er steder som Park’s BBQ i Koreatown og Dan Tanas old school italienske spot i West Hollywood. Mange vil blive overrasket, når de ser de mange forskellige food trucks.

 

 

Lær om ESTA USA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om ESTA på dansk |  Lær om Visa Waiver Lande

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online