Top 15 destinationer i USA for danske rejsende

ESTA på dansk

USA er et enormt land, der spænder over 50 individuelle stater, flere klimaer og fire forskellige tidszoner. Danske rejsende, der ønsker at rejse til USA, skal vælge, hvad de vil fokusere på: Der er bare ikke tid nok til at besøge det hele på én gang.

Fra New York Citys utrolige bylandskab til Alaskas tårnhøje højder, fra vartegnene i Monument Valley til Californiens vinmarker og frodige dale, er USA fuld af mangfoldighed, unikhed og storhed.

Danske besøgende til USA vil utvivlsomt have en smagsprøve på USA’s berømte bybilleder. Alligevel vil danske borgere, som elskere af friluftsliv, også nyde og nyde den amerikanske outbacks vidundere. I dag har vi samlet en liste over de 15 bedste destinationer i Amerika til dig, som helt sikkert vil tilfredsstille enhver form for entusiastisk besøgende fra Danmark.

Lad os dykke ned i det!

De endegyldige top 15 destinationer for førstegangsrejsende til USA

Er du dansk statsborger, der rejser til Amerika for første gang? Her er et par rejsehacks, der vil bringe dig langt i Amerika:

 

  1. Pak en regnjakke: Uanset hvor du går, kan der forventes nedbør. De subtropiske regioner i Amerika, såsom Louisiana og Florida, får masser af nedbør, men hårde vinde og byger kan forventes selv i staterne New England, Washington, Alaska og Great Lakes. Pak en regnjakke for at beskytte dig og dit udstyr mod vejr og vind.
  2. Pas på debetkort: Kreditkort er en fast bestanddel af det amerikanske betalingssystem, men debetkort kan blive afvist mere, end du tror, især af hoteller. Det er en god regel at tage et kreditkort – som hotellets personale kan kræve, når du tjekker ind – og kontanter.
  3. Drikkepenge er udbredt: For europæere lyder drikkepenge som en rodet bestræbelse, da det kræver beregning og kejtethed. Men i Amerika tjener mange tjenere de fleste af deres penge gennem drikkepenge. Service af høj kvalitet er højt belønnet i Amerika, og at tage det for givet betragtes som ekstremt uhøfligt. Hvis du får serveret et godt måltid med fremragende service, skal du sørge for at give et generøst tip. 15% burde være nok som hovedregel, men hvis servicen var særlig behagelig, så tælle op til 25% af den samlede regning.
  4. Bureaukrati og immigration problemfrit: Hvis du er dansk statsborger, bør du få en ESTA til USA, hvis du planlægger en kort rejse på mindre end 90 dage. Ansøg om ESTA på vores hjemmeside og modtag den i god tid før din rejse for at sikre, at du får adgang til USA.

Nok med tipsene ; lad os begynde at planlægge din rejse! Hvor er du på vej hen? Her er 15 must-see destinationer til din første rejse til Amerika!

New York City, New York

Ingen rejse til USA kan nogensinde blive betragtet som autentisk uden et besøg i Big Apple. NYC byder på en utrolig mangfoldighed med en kosmopolitisk holdning af en størrelsesorden, der er uforlignelig med de fleste mennesker. Fra Manhattans blændende og filmiske bybillede til Brooklyns eklektiske blanding til de kunstneriske Queens og Bronx-kvarterer, NYC er næsten en stat i sig selv og anses for at være grænseoverskridende, selv efter de fleste amerikanske standarder.

Watkins Glen State Park

I Upstate New York er Watkins Glen et af de mest fascinerende naturvidundere i Amerika. Det er hjemsted for 19 smukke vandfald omgivet af utrolige skove og kløfter, der bedst opleves om efteråret. Rainbow Bridge og Falls er turen værd på egen hånd.

Boston, Massachusetts

En af de ældste byer i Amerika, såvel som et symbol på uafhængighed og progressiv politik i nationen, Boston, har i de sidste årtier genopfundet sig selv for at blive et mere kosmopolitisk og mere inkluderende rum for hundredtusindvis af besøgende. Byen, der er kendt for sin store havn, dens karakteristiske arkitektur og dens New England-folklore og skikke, er også omgivet af de bedste læreanstalter i verden – Harvard, Massachusetts Institute of Technology og mange flere.

Nashville, Tennessee

The City of Music er verdensberømt for sin tilknytning til countrymusik, såvel som genrerne soul og blues. Nashville, der i vid udstrækning betragtes som Sydens Juvel, er en inkluderende by med et spændende natteliv og levende musikscene og nogle af de lækreste restauranter i landet.

New Orleans, Louisiana

New Orleans er på mange måder selve inkarnationen af amerikansk mangfoldighed. Der svæver en dyb, kraftfuld spiritualitet på gaderne, der afspejler og omfavner dens fortid som en slavehandelshavn og som et sted for genopfindelse og genfødsel. Stedets kompleksitet fører nogle gange til et konfliktfyldt forhold til dets nutid, men det er også derfor, lokalbefolkningen elsker New Orleans: det går ikke på kompromis – det er ubesværet sin egen ting. Hvis en by nogensinde havde en individualitet, ville det være New Orleans. Og madscenen er ude af denne verden.

Monument Valley, Utah

Dette naturlige vidunder er blevet gjort udødelig af utallige film og er blevet markeret i vores sind som indbegrebet af det amerikanske vesten. Men at se det for første gang er en oplevelse, som mange mennesker har svært ved at beskrive.

San Francisco, Californien

Et af de mest eftertragtede steder i Amerika at bo, San Francisco er en historisk metropol, der er verdensberømt for sin Golden Gate Bridge, morgentåge, progressiv politik og tilknytning til Silicon Valley. Der er et øjeblik i vores liv, hvor alle ønsker, at de kunne bo i San Francisco. I dag byder byen på eklektiske kvarterer, en utrolig madscene og enestående arkitektonisk og naturlig skønhed.

Yellowstone National Park, Wyoming

Yellowstone National Park er uden tvivl et af de mest betagende steder, du kan besøge, ikke kun i USA, men overalt i verden. Denne park dækker næsten 3500 miles og er hjemsted for fantastiske kløfter, imponerende bjerge, smukke vandfald, fascinerende gejsere og utrolige stejle kløfter. Det har også meget dyreliv, såsom bøfler, grizzlybjørne og elge. Det er også hjemsted for den regnbueskinnende Grand Prismatic Spring. Dette er den tredjestørste kilde på Jorden og er mere dybtgående end 10 etager. Det er også et stort sted, med over 4.000.000 turister, der besøger årligt.

Crater Lake, Oregon

Crater Lake, en smuk blå vandmasse, hviler fredeligt i Mount Mazama. Denne utrolige caldera dækker 53 kvadratkilometer og er 2000 fod dyb. Det blev skabt af en eksplosion, der fandt sted for mere end 7 millioner år siden. Det er den dybeste sø af sin art i USA. Søen er en fantastisk afspejling af det omkringliggende landskab med sine hvide klipper og sneklædte tinder, der flankerer den. Du kan enten dykke i de lokkende, klare dybder eller bare nyde den fantastiske udsigt.

Chicago, Illinois

The Windy City kan virke som en mærkelig en på denne liste. Nok er udsigten over Lake Michigan fantastisk, men det føles mere som et sted at drive forretning end et sted at besøge fra Danmark. Men Chicago er uden tvivl DEN blanding, du skal bruge for at nyde det amerikanske midtvest. Imødekommende mennesker og gode spisesteder samt et smukt bybillede gør Chicago til en undervurderet destination.

Maui, Hawaii

Kaldet “The Valley Island” og ofte døbt den smukkeste af Hawaii-øerne , er Maui paradis på jorden for de fleste besøgende. Tidløse, frodige, grønne landskaber, der ender i hvide sandstrande og dybblåt vand, omgivet af majestætiske bjerge og en sindsro, der ikke kan kopieres andre steder i verden.

Austin, Texas

Et knudepunkt for progressiv, inkluderende politik i en primært konservativ stat, så meget, at den normalt sarkastisk omtales som “Folkerepublikken Austin”, byen er kendt for sin livemusikscene, sin afslappede, men alligevel iværksættermæssige livsstil, og grønne områder. Austin er den bedste version af Texas, du kan finde: hjemlig, imødekommende og utrolig charmerende.

Charleston, South Carolina

Første gang jeg rejste til USA, gik jeg glip af Charleston: det virkede som et for lille sted i en relativt stille tilstand til at interessere mig. At sige, at jeg tog fejl, var en underdrivelse: nu praler jeg over for alle, at Charleston er et must-see for at forstå den sande essens af Amerika, og det er der god grund til. Denne bys charme, afslappede landskab, historiske arkitektur og gæstfrihed overrasker mig stadig den dag i dag.

Savannah, Georgia

En af de mest berømte byer i det sydlige USA, Savannah er en fantastisk blanding af tidligere og nuværende gæstfrihed. De lokale er berømt venlige og imødekommende over for både nationale og internationale besøgende, og køkkenet er spektakulært.

Denali National Park, Alaska

Denali National Park er en af Alaskas mest berømte og populære destinationer. Denali National Park, som indeholder den fremtrædende Denali-top (også kendt som Mount McKinley), er et beskyttet vildmarksområde, der gør det muligt at se dyrelivet. Du kan se bjørne, elge og ulve, mens du går langs Savage-floden, beundrer Wonder Lakes stilhed eller vandre gennem Polychrome Pass.

Hvad troede du? Fandt du det perfekte sted til din rejse til USA takket være vores guide? Hold dig opdateret for flere nyheder om rejser til USA og andre rejsetips!

 

Lær om ESTA USA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om ESTA på dansk |  Lær om Visa Waiver Lande

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online