The Big Apple Top 4 ting at lave i NYC

ESTA på dansk

Ønsker du at tage væk? Kom til NYC!

New York er en fantastisk og pulserende by, som ligger i det nordøstlige USA. “The Big Apple” er et vigtigt knudepunkt for kultur, og et sted fyldt med blændende seværdigheder og lyde. Det er det perfekte sted til din næste ferie!

Vi har samlet vores top fire ting at lave i NYC. Læs videre for at lære, hvad de er, og hvordan du kan have det sjovt på din amerikanske ferie!

Gå en tur i Central Park

Midt i denne enorme metropol finder du den næsten 3,5 kvadratkilometer store Central Park. Hvis du ønsker at opleve det bedste af parken, kan du tage en metro til 72. street og Central Park West. Efter at rejse øst derfra finder du følgende fantastiske områder af parken:

  • Strawberry Fields
  • Loeb Boathouse
  • Sheep Meadow
  • Bow Bridge
  • Cherry Hill
  • Bethesda Fountain
  • Hans Christian Andersen Monument

Der er så meget at se i parken, at du kunne tilbringe flere dage der, men hvis du følger vores anvisninger, sørger du for at se de bedste dele!

Se et show

Broadway er indbegrebet af teater i USA. Dette område nær Times Square byderp på mere end 40 teatre, som spiller nogle af de bedste shows, USA har at tilbyde. Uanset om du ser et “new school” hit som Hamilton, eller et tidløst mesterværk som Løvernes Konge, er det sikker på at være helt fantastisk!

Hvis du er i humør til komedie, er Upright Citizens Brigade Theatre vært for den bedste improv i New York. UCB teatret har mange forskellige shows til en lav pris, og mange af dem byder ofte på berømte komikere.

Gå på museum

For kunstelskere er Museum of Modern Art et sted, man ikke bør gå glip af. Samlingen har et stort menageri af berømte værker, herunder Van Goghs Starry Night. Det koster 25$ at komme ind, medmindre det er en fredag aften, hvor der er gratis adgang fra fire til otte!

Fordyb dig i amerikansk historie og verdenshistorien på Tenement Museum. Disse restaurerede lejligheder giver et kig ind i dagligdagen for indvandrere i midten af 1800-tallet.

Prøv fantastiske madvarer

Uanset om du har fat i en doughnut på Peter Pan Bakery eller en skive af den berømte New Yorker pizza på Prince Street Pizza, vil New Yorks madscene holde dig beskæftiget!

Katz’s Delicatessen er en berømt jødisk deli, som blev præsenteret i filmen When Harry Met Sally. Du kan gå få en enorm pastrami sandwich og sidde ved samme bord, som man ser i filmen!

Masser at lave i NYC

Der er så mange ting at gøre i NYC, at der ikke er nogen måde at dække dem alle. Du ønsker at være sikker på, at din rejsetilladelse er opdateret. Forhåbentligt giver denne artikel dig et udgangspunkt, mens du planlægger din fantastiske amerikanske ferie i New York!

Har du brug for et visum? Måske har du, måske har du ikke. Lær hvad du skal bruge, når du rejser til USA her!

 

Lær om ESTA USA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om ESTA på dansk |  Lær om Visa Waiver Lande

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online