Steder At Opleve Indiansk Kultur I USA

ESTA på dansk

Indiansk kultur og historie er en stor del af USAs identitet. Selvom de indfødtes kultur er for evigt forbundet i hele landet, er der et par destinationer hvor den indianske kultur i særdeleshed skinner igennem.

Tag en tur på museer, tag en tur til historiske landsbyer eller deltag i de indbydende festligheder. Der er masser at lave i hele landet for at få en fornemmelse for den indianske kultur i USA.

New Mexico

Den indianske kultur har kunnet findes i hele New Mexico i tusinder af år. Der er treogtyve indfødte stammer i New Mexico, herunder 19 Pueblos stammer, som denne stat er kendt for. New Mexico er også kendt for at være hjemsted får Navajo Nation stammen.

Du kan få et smugkig ind i det gamle Pueblos livsstil ved at besøge Taos Pueblo, som er hjemsted til Taos stammen og har over 1.000 års historie. Tag en guidet tur til at lære kulturen i landsbyen, inden du fortsætter rejsen til Indian Pueblo Cultural Center i Albuquerque. Museet fortæller historier fra Pueblo rige fortid, mens de traditionelle festligheder finder sted året rundt.

Sante Fe er også et interessant stop i New Mexico for alle, der ønsker at fordybe sig i den indianske kultur i USA. Sante Fes indianske marked viser indiansk håndværk og mad, mens Shiprock Sante Fe byder på smukke udstillinger, tekstiler og kunstværker, som er inspireret af den berømte Navajo Nations klippeformation i nordøst.

Arizona

Arizona er hjem til 22 indianske stammer, og er en perfekt destination, hvis du ønsker at grave dybere ned i indianernes historie.

Hvis du er på roadtrip gennem Arizona, vil du kunne opleve en række indianske vartegn og monumenter, som er spredt over hele staten. Fra den naturskønne Canyon de Chelly til det betagende Chiricahua National Monument, er du sikker på at få et indblik i disse ’monumentale’ områder.

Heard Museum i Phoenix er kendt for deres 40,000 kunststykker, herunder moderne kunst, historiske artefakter, og traditionelle tekstiler. Dedikeret til at bevare den indianske kultur arbejder dette museum sammen med de indfødte for at sammensætte kurser, workshops, events og fester. Den største fest er nok Navajo Nation Fair, som afholdes på Window Rock hvert år.

Oklahoma

Det kan ikke være nogen overraskelse, at Oklahoma har en rig repræsentation af indiansk kultur i USA. Oklahoma har 35 stammer i hele staten, og selve navnet siges at stamme fra indiansk kultur.

Tag til Ozark bjergene for at se artefakter og udstillinger af Cherokee Nation med over 18 hektar på Cherokee Heritage Center. Her kan du deltage i kurser, udforske en traditionel landsby, og opleve kunstværksteder, der fremhæver kulturen og den lang historie bag Cherokee Nation.

Hvis du er i hjertet af Oklahoma City, finder Red Earth Festival sted hvert år, som fejrer den indianske visuelle og performancekunst. Festivalen giver gæsterne mulighed for at deltage i paraden, være med i dansekonkurrencer og opleve traditionel kunst. Hvis du er ude efter mere indiansk kunst og artefakter, kan du finde en ekspansiv samling i Tulsa på Gilcrease Museum.

 

 

Lær om ESTA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om opdatering af din ESTA status  |  Lær om VWP

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online