Skal jeg som dansk rejsende have en rejseforsikring i USA?

ESTA på dansk

Et af de oftest stillede spørgsmål fra danske rejsende, der planlægger at besøge USA, er, om det er nødvendigt med en rejseforsikring for at komme ind i landet. På grund af COVID-19-pandemien er rejsende også begyndt at tro, at rejseforsikring kan være obligatorisk.

Det er ikke tilfældet. Det korte svar er, at det ikke er obligatorisk for turister, der rejser på et ESTA- eller et B1/B2-visum, for at bevise, at de har en rejseforsikringspakke. Som sådan er der i øjeblikket ingen amerikanske rejseforsikringskrav for turister.

Dette er en af de største forskelle med Schengen-landene, da Schengen-visummet kræver, at besøgende har en rejseforsikring, når de rejser ind i Europa.

Ikke desto mindre er rejseforsikring afgørende for din rejse til USA, og det er en af de første ting, du bør se nærmere på, når du begynder at planlægge din rejse. Hvorfor det? Det er enkelt: Sundhedspleje i USA er for det meste privat. Du vil sjældent støde på statslige sundhedsfaciliteter, hvor behandling er gratis. Faktisk, selv for amerikanske borgere og indbyggere, er sygeforsikring afgørende, og de skal være i stand til at levere den året rundt.

Derfor er en omfattende rejseforsikringspakke et must for besøgende til USA: din husforsikring vil sandsynligvis ikke dække udgifter i USA, og den amerikanske regering vil heller ikke tilbyde gratis sundhedspleje til dig som turist. Derfor er det centralt at vælge den rigtige rejseforsikring for dig som dansk rejsende.

Desuden vil du have rejseforsikring, fordi sundhedspleje i Amerika er meget dyrt. Rutinebesøg på skadestuen kan være nord for $2000. Det er klogt at acceptere, at under en international rejse, kan du blive nødt til at møde det uventede, og manglende dækning kan påvirke din økonomi betydeligt.

 

Hvad er dækket af rejseforsikring til USA?

En forsikringspolice, der dækker rejser til USA, bør give samme beskyttelse som en europæisk eller verdensomspændende (undtagen USA, Canada og Caribien).

Det er klogt at søge efter policer, der tilbyder generøs dækning på grund af de potentielle højere omkostninger involveret, hvis du har brug for lægebehandling eller aflyser din rejse.

Du skal være opmærksom på følgende typer beskyttelse:

  • Afbestilling og afbrydelse dækker dig i tilfælde af, at du bliver nødt til at aflyse eller vende tilbage til din ferie før tid på grund af sygdom eller tilskadekomst.
  • Medicinsk behandling: Dette dækker akut lægehjælp, mens du er væk samt repatriering tilbage til Storbritannien, hvis det er nødvendigt
  • Du er dækket for forstyrrelser og forsinkelser, hvis dit fly bliver aflyst.
  • Du kan få erstatningsomkostninger for mistet, stjålet eller beskadiget bagage. Du kan dog få brug for ekstra dækning for dyrere varer.
  • Personlig og juridisk ansvarsdækning, som beskytter dig mod eventuelle juridiske omkostninger, der opstår som følge af en hændelse, mens du er i USA.

Du bør også sikre dig, at du er dækket til aktiviteter såsom skiløb, vandreture og dykning.

Hvad er ikke dækket af rejseforsikring i USA?

Ligesom alle typer rejseforsikringer vil forsikringer, der dækker rejser til USA, ikke betale sig, hvis dit udenrigskontor udsender en advarsel om ikke at rejse til landet.

Det er også usandsynligt, at du vil være i stand til at fremsætte et krav, hvis der har været civile uroligheder, terrorhandlinger eller drukkenskab.

Fordi de fleste forsikringer ikke dækker krav i tilfælde, hvor du bryder loven i destinationsområdet, er det værd at lære om de forskellige områder i USA, som du planlægger at besøge.

Der er mange love, der varierer fra den ene stat til den næste, så vær sikker på, at du forstår, hvad du kan og ikke kan gøre i hver stat.

Du skal sandsynligvis have en separat forsikring, hvis du planlægger at tage på en roadtrip. Dette vil dække trafikulykker og skader på dit køretøj.

Hvad koster en rejseforsikring i USA?

Rejseforsikring er dyr i USA. Dette betyder dog ikke, at du ikke vil være i stand til at spare penge ved at sammenligne forskellige typer forsikringer.

Ligesom andre typer rejseforsikringer vil prisen på din dækning for USA blive påvirket af faktorer som:

  • Din alder: Jo ældre du er, jo dyrere bliver din rejseforsikring.
  • Din sygehistorie: En allerede eksisterende tilstand kan øge dækningsomkostningerne, især for rejser til USA .
  • Dine planlagte aktiviteter: Du har brug for ekstra dækning til sport som snowboarding .
  • Din rejses varighed: Hvis du vælger en enkeltrejseforsikring, vil rejser på op til 31 dage generelt være dækket af en årlig police.

Når du har din rejseforsikring på plads, skal du betale gebyret for en ESTA. Dette er en form for elektronisk visum, som du kan ansøge om online, og som du bør modtage inden for 72 timer.

Lær om ESTA USA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om ESTA på dansk |  Lær om Visa Waiver Lande

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online