Nationalpark Californien: Bedste parker at besøge

ESTA på dansk

Selvom Californien ofte er kendt for Hollywood strip, Venice Beach, San Francisco og det originale Disneyland, er The Golden State også kendt for at være hjemsted for nogle af landets bedste nationalparker. Med ikoniske landskaber, episk dyreliv og udfordrende stier kan du udforske naturens skønhed, disse nationalparker er alle et besøg værd. Uanset om du bare oplever én park per tur eller gøre det til rejse med flere parker, er du sikker på at have en utrolig ferie.

Yosemite National Park

Måske en af de mest berømte parker i landet. Yosemite er en sand perle, med gletscher-agtige landskaber, tårnhøje vandfald og et rigt dyreliv. Uanset om du er en klatrer, der leder efter din næste udfordring eller blot ønsker at gå i naturen, vil Yosemites betagende skønhed efterlade dig med minder for livet! Tilbring et par dage med camping i parken med lange sommerdage for at få det meste ud af vandrestierne og picnic spots.

Death Valley National Park

Med brændende ørkentemperaturer og forrevne landskaber er det ikke overraskende, at parken kaldes for Death Valley, men lad ikke dette dystre navn stoppe dig! Når du tager afsted til dette ukendte territorium, bliver du ofte prydet med en unik skønhed. Dobbelt regnbuer, polykromatiske vilde blomster, saltdale og klitter er blot nogle af de fantastiske seværdigheder, du vil opleve under en tur til Death Valley National Park, for ikke at nævne de episke stjerner, man kan se hver nat takket være en ikke-eksisterende lysforurening af denne afsidesliggende region.

Joshua Tree National Park

Selvom de fleste tænker på et bestemt U2 album, når de hører ordene Joshua Tree, vil andre tænke på en amerikansk nationalpark i det sydøstlige Californien, som er berømt for disse ejendommelige træer. Med to ekspansive ørkener, der mødes i midten (Mojave og Colorado) har denne park et meget tydelig landskab, der sikrer mangfoldighed af flora og fauna og en række spændende vandrestier. Bortset fra de eponyme Joshua træer (Yucca brevifolia), er parken også berømt for sine kampesten og nøgne bakker, der er populære blandt klatrere.

Sequoia og Kings Canyon Nationalparker

Med Sequoia og Kings Canyon Nationalparker, der er placeret ved siden af hinanden (med ét indgangsgebyr), kan du opleve to ekstraordinære parker på en dag. Sequoia NP, som navnet antyder, er berømt for de gigantiske Sequoia træer, herunder det største træ i verden (efter volumen), General Sherman. En gåtur gennem disse mammuttræer vil virkelig sætte tingene i perspektiv og vise dig det store magt og skønheden i naturen. Kings Canyon giver dig mulighed for at sætte pris på denne skønhed i en anden form, hvor Kings og San Joaquin flode, der løber gennem parkens dybe granitkløfter.

Pinnacles National Park

En nylig tilføjelse til nationalparkerne, Pinnacles National Park har skyhøje spir og stejle kløfter. Ikke alene er parken kendt for sine dramatiske landskaber (som gør den perfekt til bjergbestigere), men det er også hjemsted for den sjældne California condor, den største fugleart i Nordamerika, der engang var uddød! Som sådan er Pinnacles en topplacering for fans af fugle- og dyreliv, samt Towsons flagermus med store øre og falke, der bor i parken.

Redwood National Park

Svarende til Sequoia NP er Redwood National Park hjemsted for Giant Redwoods, de højeste træarter i verden. Selvom Sequoia tager prisen for det største træ, kan Redwood NP praler af den højest levende træ, Hyperion, som er hele 115.7m høj! Langt størstedelen af Redwoods blev udslettet i Californien i løbet af slutningen af det 19. århundrede, så når du står blandt disse tårnhøje (og ellers udødelige) træer, vil du blive forbløffet over deres tilstedeværelse og potentiale.

Lassen Volcanic National Park

Lassen Volcanic National Parks unikke geologi gør det helt anderledes end andre parker i staten, med de tårnhøje Lassen Peak, fantastiske søer og tordnende vandfald gør det fascinerende at udforske. Vulkanens aktive tilstedeværelse kan stadig mærkes rundt i parken med masser af svovlsyrende mudderpotter, der bobler væk på overfladen. Spændende stier, som Bumpass Hell, Devil’s Kitchen og Painted Dunes (samt selve Lassen Peak) gør det muligt at se parken fra alle vinkler på grund af de varierende landskaber, som alle er taget ud fra en drøm!

Channel Islands National Park

Channel Islands National Park er et smukt område bestående af fem øer: Anacapa, Santa Barbara, Santa Cruz, San Miguel og Santa Rosa. Parken beskytter natur og landskaber på øerne, mens marinereservatet bevarer vandene, der omgiver de øer, der er hjemsted for utallige marinedyr. Uanset om du besøger de mange sæler (sæler og søløver) ved San Miguel Island, eller sejler kajak rundt omkring bugterne ved Channel Islands National Park eller surfer på Santa Rosa, er du sikker på at få en uforglemmelig tur!

 

Lær om ESTA USA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om ESTA på dansk |  Lær om Visa Waiver Lande

 

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online