Hvornår er et godt tidspunkt at rejse på tværs af USA for danske statsborgere?

ESTA på dansk

Er du en dansk rejsende, der ønsker at planlægge en rejse til USA? Så spekulerer du sikkert på, hvad der er det bedste tidspunkt at rejse dertil. Selvom der er nogle standardretningslinjer (undgå højsæson som slutningen af juli eller begyndelsen af august, rejser i skuldersæsonen osv.), er her nogle specifikke tips til, hvordan du booker din perfekte USA-rejse på det rigtige tidspunkt.

Det hele afhænger af regionen

Klimaet i USA varierer meget fra region til region. Det er umuligt at udpege det bedste tidspunkt at rejse til USA. En tur mod sydøst er for eksempel mere at anbefale end en tur til vestkysten. En tur til Alaska om vinteren er bedst for erfarne eventyrere. Andre stater i USA kan dog besøges i vintermånederne. Det bedste tidspunkt at rejse på afhænger af, om du besøger byområder, nationalparker eller naturreservater. Mens nogle stater og regioner nyder behagelige temperaturer hele året rundt, er andre bedst at besøge i løbet af en bestemt sæson. Nedenfor finder du information om de mest populære måneder at besøge nogle af USA’s største turistdestinationer på.

Bedste tidspunkt at besøge det vestlige USA

Mange stater i vest, såsom Californien, Arizona og Nevada, Utah, Utah og Oregon, har et ørkenklima. Det er varmt om dagen og kan være ret koldt om natten. Dagtemperaturerne kan nå op på 40 grader Celsius i sommermånederne. Disse er også de mest populære turistmål om sommeren. Det kan blive meget koldt i vest om vinteren. På grund af de behagelige temperaturer og det relativt lave antal turister er det bedste tidspunkt at rejse mod vest om foråret og efteråret.

Bedste tidspunkt at besøge østkysten

Klimaet i det østlige Amerika ligner Centraleuropa. Det anbefales at rejse i foråret og efteråret på en bytur til New York, Boston eller Washington. Du kan undgå vintersnestorme og varme sommertemperaturer. Hvis du ikke gider kulden, men alligevel gerne vil se The Big Apple i julen, kan du rejse i december.

Bedste tidspunkt at besøge Florida

Florida er ikke kendt som Sunshine State, fordi den har mere end 300 solskinsdage om året. Som alle stater har Florida sine bedste måneder at besøge. Det er bedst at rejse mellem december og maj. Florida er sårbar over for hårde vejrforhold i orkansæsonen (juni til november). Det er muligt at rejse i Florida i orkansæsonen, da statens indbyggere og overnatningssteder er forberedt på eventuelle orkaner.

Bedste tidspunkt at besøge Alaska

Alaska er en enorm stat, hjemsted for mange sorte og grizzlybjørne… Der er mange ting at lave i Alaska: Du kan bestige Mount McKinley og besøge Kodiak Islands vilde strande. Du kan også se hvidhovedet ørne i den stille vildmark. Alaskas temperaturer kan variere meget: om sommeren kan du forvente at opleve temperaturer på 35 grader, og om vinteren temperaturer helt ned til -60 grader. Det kan sne i juni og juli. Vejret i Alaskas fjerne nord er koldt og iskoldt. Sommerdagene er lange, og vinteren er kort. Du kan også se det spektakulære nordlys i dette område. Hvis du ikke har noget imod at blive kold, eller hvis vandreture er noget for dig, kan du tage på mellem maj og september. Spar resten af året, hvis kulden ikke er for skræmmende, og du søger at stå på ski eller langrend.

Bedste tidspunkt at besøge Hawaii

Hawaii er et lille hjørne af paradis i USA. Det har smukke strande, fantastiske hav og et tropisk klima. Dette er den perfekte kombination til en eventyrlig tur. Beundre den unikke øs vegetation, og tag derefter på surf på en af de mange klubber. Fordi det er den varmeste sæson, besøger turister Hawaii i december og februar. De er faktisk næsten konstante hele året. Det er lidt varmere i juni end i oktober og regner hyppigere mellem december og marts. Disse forskelle er små, og Hawaii kan besøges hele året.

Husk at ansøge om ESTA

Som dansk statsborger behøver du ikke at ansøge om et B1/B2 turistvisum til USA. Du kan drage fordel af visumfritagelsessystemet kaldet ESTA til at rejse problemfrit. Du kan til enhver tid ansøge om en ESTA USA. At udfylde ansøgningen kræver ikke, at du kender den nøjagtige dato for din rejse til USA. Rejsende kan bestemme, hvornår de vil ankomme til Amerika, efter at ESTA er tildelt. ESTA’en er gyldig to år efter den er tildelt. Dette giver dig en masse fleksibilitet, når du planlægger din rejse. Du kan udskyde din afrejsedato uden at skulle ansøge om en ny ESTA eller at underrette immigrationen om eventuelle ændringer. Du kan rejse med ESTA, så længe den to-årige gyldighedsperiode ikke er udløbet, og alle detaljer i dit pas er korrekte.

Hvis en rejsende opdager, at deres destination er bedre egnet til en bestemt rejse, kan de blot bruge deres ESTA til at gå tilbage senere. Du skal sikre dig, at dit pas stadig er gyldigt, og at du ikke er flyttet til et andet land. Du skal ansøge ESTA igen, hvis du har et nyt pas eller flytter til et andet land.

Lær om ESTA USA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om ESTA på dansk |  Lær om Visa Waiver Lande

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online