Hvilke ting skal jeg købe på en rejse til USA?

ESTA på dansk

Hvis du er dansk statsborger og planlægger din første rejse til USA, er der mange souvenirs at købe og tage med hjem, som helt sikkert vil fascinere dine venner og familie derhjemme.

En ting, der er sikker ved Amerika, er, at shopping er en livsstil. Alle handler i enten små butikker i byen eller store stormagasiner. Men der er produkter, som af alle anses for at være karakteristiske for amerikansk kultur specifikt.

Lad os tage et kig på de ting, du bør købe på en rejse til USA for at tage med hjem til Danmark.

Blå jeans og denimjakker

Populære jeansmærker som Levi’s, Lee og Wrangler er betydeligt billigere i Amerika. Normalt koster de omkring 25 % billigere end deres modparter i Europa. De er også en indgroet del af amerikansk kultur – vælg et par klassiske Levi’s 501 straight blue jeans, hvis du vil give dem i gave, eller prøv flere par og styles, hvis du beholder dem for dig selv. Denimjakker er også en fantastisk tilføjelse til din garderobe, især den autentiske Wrangler-denimjakke.

Ægte cowboystøvler

Når det kommer til amerikansk kultur, er der ingen figur så allestedsnærværende som den amerikanske cowboy – og det er der en god grund til. Hvis du rejser til det vestlige USA, især i Rockies, bør cowboystøvler være det første, du køber. Selvom du ikke har til hensigt at bære dem eller give dem i gave, er de en fremragende, ægte souvenir. Gå efter kvalitetslæder frem for turistreplikaer.

En flaske Bourbon Whisky

Bourbon whisky er ofte sødere end skotsk eller irsk whisky og er en populær drink i klassiske amerikanske hårdkogte noir-film. Detektiver, femme fatales og barske typer drikker normalt masser af det – men hvis du giver det en chance, vil du helt sikkert sætte pris på dets kompleksitet og smag. Populære, overkommelige mærker inkluderer Jack Daniel’s og Jim Beam, men mere værdsatte er Maker’s Mark, Knob Creek og Old Forester.

En fantastisk jazz vinyl

Hvis du rejser til New York, Chicago, New Orleans eller Nashville, skal du sørge for at besøge en pladebutik og finde en sjældenhed, der taler om ægte jazzmusik ! Der er så mange glemte perler rundt omkring, at du er sikker på at finde en fantastisk plade.

Ahornsirup

Et fantastisk nordamerikansk produkt, ahornsirup er fantastisk til morgenmad og især på pandekager. Canadisk ahornsirup er særlig god (undskyld, amerikanske venner).

Indfødt indisk håndværk

Rejser du i nærheden af reservater i de store stater i Rockies? Du vil uden tvivl støde på traditionelle butikker med souvenirs undervejs. Amerikanske indianere laver disse kunsthåndværk. Det er en fremragende måde at støtte de lokale på og få noget, der er ægte, autentisk amerikansk.

En baseballhat

Intet skriger Amerika ligesom baseball – nu er baseballhatte blevet almindelige og sælges overalt i Europa, men der er ikke noget bedre end at få en autentisk MLB-hat fra en butik i USA. Jeg værdsætter stadig den Red Sox baseballkasket, jeg købte for år tilbage.

En fodboldtrøje

Nej, ikke foreningsfodbold – eller fodbold, som de kalder det i Nordamerika – men amerikanske fodboldtrøjer er nogle af de mest autentiske varer i arbejderklassen, du kan købe i USA. Snup en New England Patriots eller en Green Bay Packers-trøje eller andre varer fra butikker. De er meget behagelige til hjemme- eller udendørsbrug, især i varme klimaer.

Oldbay Krydderi

Denne krydderiblanding er utroligt velsmagende og bruges hovedsageligt til fisk og skaldyr i Amerika. Den har op til 16 hemmelige urter og krydderiingredienser og er en fremragende gave til folk, der elsker at lave mad.

Tide To Go Penne

Tide to go penne kan medbringes i din taske og bruges til at fjerne pletter.Det er også en livredder for hvide skjorter.Disse sælges i pakker med fem, fordi folk elsker dem.

Crest Whitestrips

Enhver amerikaner kender Crest Whitestrips og det helt fantastiske smil og opfriskende smag, de bringer i munden. Jeg er blevet afhængig af dem, og ingen rejse til USA er komplet uden at købe en kasse med dem.

Smukke postkort

Især hvis du rejser til små byer som Charleston, SC , Savannah, GE, Salem, MA og mange andre landlige, men charmerende steder, vil du finde smukke postkort, som kan være værdsat af dine slægtninge. Jeg kan godt lide at købe to pr. sted som regel, der viser den historiske og nuværende udsigt over byen.

 

Lær om ESTA USA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om ESTA på dansk |  Lær om Visa Waiver Lande

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online