Hvad skal jeg vide, før jeg tager en tur til USA?

ESTA på dansk

Ansøg til ESTA

I dag kan danske statsborgere rejse ind i USA gennem US Visa Waiver Program (også kendt som Electronic System for Travel Authorization (ESTA) i op til 90 dage uden visum.

Din 90-dages optælling begynder i det øjeblik, du træder ind på amerikansk jord, Puerto Rico eller Hawaii.

Hvis du ankom til USA gennem Canada, Mexico eller Bermuda, inkluderer disse 90 dage tid i Canada, Mexico og Bermuda.

Gyldigheden af en ESTA kan forlænges i op til 2 år. Så længe du opholder dig i højst 90 dage, har du lov til at rejse til USA ubegrænset tid.

ESTA er meget billigere end det traditionelle turistvisum og tager kun 20 minutter at udfylde et simpelt ansøgningsskema. Selvom du kan ansøge om en ETSA når som helst inden du går ombord på dit fly, anbefales det, at du gør det mindst 72 timer i forvejen.

Dit ESTA-nummer og din godkendelsesnummer vil være påkrævet ved check-in.

Hvis du planlægger at blive mere end 90 dage i USA, eller hvis dit land ikke er dækket af ESTA-programmet, skal du have et visum.

Bekræft gyldigheden af dit pas

Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder, før du kan rejse ind i USA. Hvis dit pas udløber inden for seks måneder, får du ikke tilladelse til at rejse til USA.

Du bør også sikre dig, at dit pas er gyldigt under hele rejsen.

Forståelse af USA’s drikkepengekultur

Du forventes at give drikkepenge for alle typer tjenester i USA. Dette inkluderer taxachauffører, budmænd, portører og roomservice. Men vigtigst af alt, tjenere og bartendere.

Drikkepenge er en almindelig praksis, der spænder fra 15 % til 20 %.

Selvom drikkepenge er en forventet praksis, er det ikke obligatorisk. Hvis servicen var tilfredsstillende (ingen udestående), vil jeg give 15%. Jeg ville give 20%, hvis servicen var enestående. Hvis servicen er dårlig, vil jeg give 10% til 10% afhængigt af problemets alvor.

Gå ikke glip af at besøge mindst én nationalpark

USA er kendt for sine travle byer, men det har også en sund balance mellem naturen og sine nationalparker.

USA er hjemsted for den første nationalpark overalt i verden. Theodore Roosevelt etablerede Yellowstone i 1872. Dette var begyndelsen på en naturlig bevaringspraksis, der ville blive spredt over hele kloden.

USA kan prale af 62 nationalparker. Disse parker omfatter alle typer landskaber, flora og fauna, såvel som udendørs oplevelser.

Kom ud af byen, far vild i naturen og lejr i tætte skove. Forundre de tårnhøje snedækkede bjerge. Gå en tur i de røde ørkenkløfter. Vandretur forbi de frodige dale.

Tag en roadtrip

Selvom mange byer ligger ret langt fra hinanden, vil du finde masser af smukke steder og interessante seværdigheder langs vejene i USA. Det er grunden til, at overland og roadtrips er så populære i Amerika.

Hvis du planlægger at rejse i fjerntliggende områder, såsom midt-vest eller sydvest, skal du være opmærksom på, hvor langt der er fra tankstationer. For at sikre, at du har nok brændstof til at komme igennem de tomme rum mellem tankstationer, skal du sørge for, at din tank er fuld.

Jeg foreslår følgende, når du lejer en bil i Amerika:

 • De samlede omkostninger for din billeje bør kontrolleres. Den pris, du ser i en søgning, inkluderer normalt ikke skatter eller forsikring.
 • Mange biludlejningsfirmaer vil insistere på, at du har mere dækning end minimum. Det er op til dig at beslutte, om du vil tilføje det eller ej, baseret på dine omstændigheder.
 • Find ud af den aktuelle pris på brændstof/gas i den stat, du besøger. Den distance, du planlægger at køre , og din bils gasforbrug er to faktorer, der bestemmer prisen på gas. Du kan søge i modellen og spændvidden for spændvidde spændvidde>.
 • Er det muligt at tilføje GPS? Hvad koster dette sim-kort? Du kan nu få et lokalt simkort med data til at bruge din telefon som GPS og Google Maps og Waze.
 • Hvad er prisen for hver ekstra chauffør? For at være sikker i tilfælde af en ulykke skal du tilføje alle chauffører til din lejeaftale.
 • Hvad koster det at aflevere din bil i en anden by, hvis du kun rejser én vej?
 • Er der vejafgifter langs din rute? Du kan tjekke dem online. Du kan hurtigt opkræve vejafgifter!
 • Inden du forlader biludlejningspladsen, skal du tage billeder og dokumentere alle mangler. For at registrere brændstofforbrug og kilometertal bør du også tage et billede af instrumentbrættet.

Book indenrigsflyvninger uafhængigt af dine internationale fly

At flyve er den bedste måde at rejse til fjerne byer, hvis du mangler tid. Jeg vil dog anbefale, at du køber dine indenrigsflyvninger separat fra dine internationale flyvninger.

Mange gange er indenrigsflyvninger dyrere, når de bookes sammen med et internationalt ben. Hvis du booker dem separat, vil du dog få flere muligheder fra alle alliancer.

Der er mange populære ruter i USA, som ofte rejses af udlændinge. Disse ruter er meget konkurrencedygtige med amerikanske flyselskaber, så det er nemmere at finde en aftale, hvis du selv søger efter dem.

Forvent at betale mere end det, der står på listen

I modsætning til hvad de fleste lande tror, inkluderer priser, der vises i supermarkeder, restauranter, hoteller og andre virksomheder, ikke moms. Hver stat har sin egen moms, og de varierer mellem 7% og 11%.

Resorterne er kendt for at opkræve et stort “resortsgebyr”, som ikke ofte nævnes ved reservation.

Afhængigt af hvor du bor, kan dette være alt fra $10+ op til $100+. For at se yderligere skatter og gebyrer skal du sørge for at læse det med småt eller “ikke inkluderet” sektionen i den annoncerede pris.

Rejs ikke uden rejseforsikring

Du er sikkert bekendt med rædselshistorier om USA’s ineffektive og dyre medicinske system. De er alle sande.

Jeg er sikker på, at du ikke vil være glad for at vende hjem med en $1200-seddel for at få ibuprofen fra en læge. Selvom det lyder overdrevet, er det ikke sandt.

Det er vigtigt at have en rejseforsikring, der inkluderer lægedækning for alle rejser, især i USA.

Hav altid kontanter med dig

På trods af at USA er verdensførende inden for digitale betalinger, halter USA stadig bagefter andre europæiske og sydamerikanske lande.

Amerika er altid bagud, så bliv ikke overrasket over at se mange landlige virksomheder tage imod kontanter.

Du kan også give drikkepenge kontant mange steder, medmindre du har et kreditkort.

Du kan betale for det meste med kreditkort eller kontaktløse betalinger i større byer. Der er dog mange virksomheder, der accepterer kontanter (til skattemæssige formål span>).

Fortæl din bank, før du forlader dit land, at du vil bruge dit debet- eller kreditkort i USA.

Et par ekstra hurtige tips:

 • 911 er et alarmnummer i USA.
 • Det kejserlige system bruges af USA, som er det eneste tredjeland i verden. Målene er i tommer og fod. Afstande måles i miles. Vægte er udtrykt i pund. Temperaturer er udtrykt i Fahrenheit.
 • Kør i højre side.
 • Seks tidszoner udgør USA. Når du bestiller fly eller lufthavnstransfer, er det vigtigt at kende den tidszone, hvor din destination er placeret.

ESTA til USA

Danske rejsende, der besøger USA, skal ansøge om en ESTA-rejsetilladelse. Søg om ESTA nu, hvis du ikke har det, så du er sikker på, at du kan komme ind i landet. Alle danskere har brug for en amerika ESTA.

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online