Er det sikkert for en pige at rejse alene i USA som dansk statsborger?

ESTA på dansk

Det er i sandhed sikkert for en dansk kvindelig solorejsende at besøge USA. I det mindste er det lige så sikkert som ethvert land i verden.Det er faktisk mere sikkert end de fleste andre lande. Chikane eller andre voldelige handlinger mod kvinder er ikke nogen kvindes ansvar. Erfarne rejsende og offentlige myndigheder kan vise dig, hvordan du rejser sikkert. Mange mennesker tror, at Amerika er fuld af våbengale galninger, der nyder at skyde hundredvis af mennesker på én gang, mens mænd voldtager kvinder og slipper af sted med det, fordi systemet mod kvinder er 100 % sexistisk.Det er også styret af en galning, der ønsker at ødelægge hele verden med atomvåben. Mange mennesker tror, at der er en astronomisk kriminalitet, og at man bliver lynchet, hvis man er medlem af en minoritet. Politiet vil også skyde dig på stedet. Hvis vi antager, at vi taler om USA, er dette falsk.

Amerika er ikke fyldt med revolverende galninger, der nyder at skyde på hundredvis af mennesker på én gang.

USA har 323.100.000.Det er et stort antal, hvilket betyder, at vi har mere kriminalitet. Dette er dog kun ved tal, dvs.12.000.000 mennesker er flere kriminelle end 330.000.000.USA havde faktisk færre masseskyderi mellem 2008-2016 (8 år) end Frankrig i 2015. Til sammenligning har Frankrig kun 66,9 millioner borgere, mens USA har 323,1 millioner borgere.USA har haft færre masseskyderi i løbet af de seneste otte år end Frankrig i et enkelt kalenderår.

Tendensen går ned ad bakke, efterhånden som flere mennesker under pandemien indser værdien af god gæstfrihed. Mange byer i USA er nu sikrere og mere indbydende end nogensinde, især steder i Midtvesten og Syden, som har et dårligt ry.

Ikke desto mindre er det den rejsendes ansvar at forblive sikker, da forbrydelser kan forekomme. Især småforbrydelser som tyveri, som også er almindelige i mange dele af Europa. Derfor har vi samlet nogle sikkerhedsrejser til kvindelige solorejsende for at nyde deres ferie i fuld sikkerhed.

Tips til enlige kvindelige rejsende til USA

Lær at forsvare dig selv

Mange kvinder hævdede, at de brugte selvforsvarsteknikker såsom kampsport.De erklærede også, at de troede på at følge deres mave-instinkter og praktisere selvforsvarstaktikker som kampsport.Du bør altid have peberspray, en kniv, en notesbog eller enhver anden genstand, der kan bruges til at tilkalde hjælp.

Gruppeture

At tage på guidede ture eller gruppeture er en fantastisk måde at spare penge på.Andre lagde vægt på de samme strategier, som de bruger derhjemme, såsom ikke at gå alene på mørke steder, aldrig drikke alkohol, der ikke er blevet skænket, og være åben over for muligheden for at møde en fremmed.

Del dine penge op

Kvinder foreslår, at de bærer to telefoner, hvis den første bliver stjålet. Nogle foreslog, at man deler sine ejendele og kontanter, så man ikke mister alt, hvis man bliver bestjålet.

Brug apps

Noonlight , RedZone og MayDay er alle gratis applikationer, der giver kvinder mulighed for at markere fareområder og angive, hvordan de kommer i kontakt med lokale myndigheder.

Være opmærksom

Forbered dig på at blive bombarderet, når du står af bussen, toget eller lufthavnen. Dette er nogle af de mest intense øjeblikke i solorejser. Det er vigtigt at vide, hvor du skal hen, og hvad du vil. Du kan gå væk fra situationen og observere et stykke tid, før du træffer en beslutning. Når du rejser alene, kan natbusser være meget farlige. Mange kvindelige rejsende udtalte, at det var et fornuftigt valg at klæde sig på i overensstemmelse med lokale skikke, såsom beskedent tøj.

Lær de lokale at kende og få venner

At blive venner med lokalbefolkningen er en fantastisk måde at være sikker på, så længe du føler dig tryg i nærvær af de lokale, du blev venner med. Ældre mænd og kvinder kan være særligt venlige og respekteres af deres samfund. De vil være i stand til at tage dig under deres vinger, hvis du kan skabe forbindelse med dem. Fortæl dem, hvor meget du vil være i området for, og bed dem om hjælp, hvis du føler dig usikker. Det er også vigtigt at lære engelsk ordentligt, så du kan udveksle et par samtaleord, og hvordan du hilser, takker og reagerer i en nødsituation.

Sikkerhed først

Planlæg forud. Selvom spontanitet er fantastisk til en ferie, er der nogle ting, der ikke bør overlades til tilfældighederne, såsom lufthavnstransport eller anden transport. At spare penge er ikke værd at risikere din sikkerhed. Den største trussel mod sikkerheden for rejsende er manglen på pålidelig og sikker transport, som kan tvinge dig til at gå alene om natten eller opholde dig på usikre steder.

Bliv kun hvor du kan låse din dør

Prøv at blive, hvor der er andre rejsende. Du bør ikke opholde dig et sted, hvor der kun er dig. Sørg for, at du har nøglen til dit soveværelse, når du går i seng. Dette lyder måske dumt, men det kan være en game-changer i de fleste situationer. Først og fremmest vil du føle dig tryg og sove roligt. Hvis du føler dig truet af, at nogen banker på din dør, så brug din stemme til at råbe og skrige for at advare naboerne og myndighederne. Gå ikke i seng med fuldstændig fremmede på afsidesliggende steder, da tingene kan blive sure eller direkte truende for din sikkerhed. Som regel, hvis du rejser med fremmede, skal du medbringe en betroet lokal ven, du føler dig tryg sammen med.

Brug dating apps

Det lyder mærkeligt at bruge en online dating app, når du rejser alene, men det kan være en fantastisk oplevelse. Først og fremmest er det en fantastisk måde at møde nye mennesker på, især i USA. Lokalbefolkningen vil vise dig rundt og være der for dig, hvis du har brug for en backup-plan. Selvom du ikke mødes, kan de personer, du chatter med, dele gode tips. Gør dine hensigter klare fra start: mange kvinder i USA bruger kun dating-apps til at finde venner, ikke potentielle dates. Og hvis du møder op, så gør det på offentlige steder på det rigtige tidspunkt, hvor der er andre mennesker omkring. Det er også nyttigt at lade dine venner vide, hvor du skal hen og med hvem.

Mindfulness kan praktiseres overalt, hvor du går

Mindfulness defineres som “en mental tilstand, der fokuserer ens opmærksomhed på det nuværende øjeblik, mens man accepterer og anerkender sine kropslige fornemmelser og tanker. Det kan også bruges som et terapeutisk værktøj.” Du kan også prøve meditationsapps eller bare gå en tur og ikke se på din telefon. Lidt mindfulness kan hjælpe dig med at slappe af og gøre din rejseoplevelse mere behagelig. Mange kvinder oplever, at det at praktisere mindfulness under deres ture hjælper dem til at slappe af og bedre nyde oplevelsen.

 

Lær om ESTA USA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om ESTA på dansk |  Lær om Visa Waiver Lande

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online