De bedste bøger at læse før du besøger NYC

ESTA på dansk

New York er en af de mest berømte byer i USA, og en af de mest besøgte byer i verden. Der er ingen mangel på film og tv-shows, der fremhæver det magiske i New York, men dybdegående historier om The Big Apple kan virkelig gøre din rejse ekstra speciel.

Historier om New York, både fiktion og non-fiktion, giver læserne indsigt i denne berømte bys unikke historie og kultur. En række af disse bøger med New York som setting, er stadig interessante, selv årtier efter de er blevet skrevet.

Catcher In The Rye by J.D. Salinger

Den berømte fortælling af Holden Caulfield tager læserne rundt om New York gennem en sur teenager. Den Manhattan-fødte forfatter J.D. Salinger placerer hovedpersonen ved nogle af New Yorks mest kendte vartegn, herunder Grand Central Station, Central Park og Rockefeller Center. Siden sin udgivelse i begyndelsen af 1950’erne har Catcher In The Rye inspireret ture og særlige rejseplaner i mange år. I slutningen af bogen er du sikker på at have din egen liste over seværdigheder, som du kan besøge i NYC.

Breakfast at Tiffanys af Truman Capote

Audrey Hepburn har hjulpet med at fremhæve hovedperson i denne klassiske historie, men NYC Upper East Side er i søgelyset, når det kommer til den oprindelige roman af den amerikanske forfatter Truman Capote.

Selvom denne bog sandsynligvis vil have, at du ønsker at besøge Tiffany og Co på Fifth Avenue eller spise på The Blue Box, så du kan opleve en autentisk Breakfast at Tiffanys moment, Capote understreger den overdådige livsstil i dette område i sin finurlige bog, som vil nære din nysgerrig nok til at se det selv.

Brooklyn af Colm Tóibín

En anden roman som finder sted i 50’erne. Brooklyn tager læserne ind i rollen som Eilis Lacey, da hun begynder et nyt liv i Brooklyn, New York. Bogen er skrevet af den irske forfatter Colm Tóibín. Brooklyn følger de op-og nedture af en irsk indvandrer, der flyttede til New York efter at have været ude af stand til at finde arbejde i Irland.

Det irske samfund er en stor del af New York City, og denne roman kaster lys på en historie, som skaber et større billede. Toibin tager læserne gennem Eilis’ indvandringsproces og hendes nye hjem af Brooklyn, som giver indsigt i et vigtigt aspekt af New Yorks historie.

The Goldfinch af Donna Tartt

Vinderen af Pulitzer-prisen for fiktion. The Goldfinch giver læserne et kig ind i det moderne New York gennem den 13-årige Theo Decker.

Den amerikanske forfatter Donna Tartt fletter stykker af New York i det 21. århundrede sammen, og giver læserne en fornemmelse af hvordan livet var er i Manhatten. Velkendte seværdigheder som Greenwich Village, Park Avenue og Metropolitan Museum of Art er alle med i denne historie, som giver rejsende nogle lokaliteter de kan opleve under deres ophold i the Big Apple.

Here is New York af E. B. White

Både nye turister og hyppige besøgende vil elske denne amerikanske forfatters charmerende personlige erindringsbog af New York City. Bogen er skrevet i 1949 i et hotelværelse i Manhattan. White bruger humor og muntre ord til at fange den nostalgiske essens af byen.

Inspireret af en sommer tur rundt Manhattan. Here is New York står stadig som en af de bedste stykker af litteratur af New York City i dag. Det er sikker på at få dig til at hige efter en varm sommerdag i byen, før du ankommer til byen.

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online