De 5 bøger du bør læse før du besøger Maine

ESTA på dansk

Beliggende i det nordøstlige USA er Maine den perfekte blanding af ældre amerikansk kultur og naturlig skønhed. Fra bjergtoppene til de små fiskerlandsbyer har sin historie og landskab bidraget til masser af litteratur i årenes løb. Hvis du er interesseret i at besøge staten, bør du overveje at læse lidt om historien eller dykke ned i en roman for at få en fornemmelse af det unikke sted. Her finder du alt fra poesi til noveller og børnebøger til romaner og non-fiction.

Lost On A Mountain in Maine af Donn Fendler

De fleste af Maine indfødte (og faktisk mange mennesker i en bestemt alder på tværs af nationen) kender historien om Donn Fendler. I en alder af 12 i 1939 lykkedes det ham at blive adskilt fra sin familie og måtte overleve på egen hånd i skoven i Maine i ni dage. Selvom hundredvis af frivillige ikke kunne lokalisere ham, har denne spejder formået at finde sin vej ud ved at følge en telefonledning. Indtil sin død fortalte han sin historie til skolebørn i hele landet. Bogen er en fuldstændig redegørelse for sin rystende oplevelse og et bevis på hans udholdenhed.

The Cider House Rules af John Irving

Du har sandsynligvis komme hørt om John Irvings arbejde før, enten gennem sine bøger eller filmatisering. Som en indfødt fra New England, er mange af Irvings værker fra disse små landsbyer. The Cider House Rules har en rå historie at fortælle i en fiktiv kystby i Maine. Selvom selve historien kommer fra hans egen fantasi, udgør temaerne en vigtig tid i Maines historie.

The Maine Woods af Henry David Thoreau

Henry David Thoreau er måske bedst kendt som Walden, selvom hans værker om sine rejser til skovene i Maine fortjener sikkert deres egen anerkendelse. Hans kærlighed til naturen og et minimalistisk liv kan mærkes på hver side. Hvis du er interesseret i at læse lidt mere om hans transcendentalisme, simple liv eller civile ulydighed, er denne her noget for dig.

Carrie af Stephen King

Du kunne egentligt tage næsten enhver berømt Stephen King roman, og fordybe dig i en lille bid af Maine. Carrie er måske hans mest kendte værk, selvom Pet Sematary, Salems Lot, Cujo og It er andre top kandidater til at stedet. De små, rolige byer i Maine giver den perfekte kulisse for den rædsel og spænding af hans værker. Født i Portland, Maine, har forfatteren bragt opmærksom på denne stat. Bare sørg for at du ikke læser en af hans bøger, før du skal i seng!

Selected Poems af Henry Wadsworth Longfellow

En anden Portlander, Henry Wadsworth Longfellow, er en af de mest berømte amerikanske digtere i det 19. århundrede. Bedst kendt for Paul Revere Ride og The Song of Hiawatha, fremviser hans samlede digte styrken af den amerikanske ånd. Han var kendt som en af de Fireside Poets of New England og var meget populær både i USA og Europa. Selv om hans popularitet falmede lidt efter hans død, har de fleste amerikanske skolebørn hørt om hans arbejde på en eller anden måde.

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online