De 5 bedste strandbyer i USA

ESTA på dansk

Med over 95.000 mil af kystlinje har USA en hel del kyst, hvor man finder nogle af de bedste strandbyer i verden. Dertil har hver stat og by i USA sin egen karakter og charme, så det er op til dig at afprøve de forskellige steder for at finde din favorit. For at indsnævre det det har vi undersøgt de bedste strandbyer i USA for at give dig nogle ideer til, hvor man skal begynde. Fra victorianske badebyer og vilde heste til flotte gader og lange sandstrækninger, tilbyder USAs badebyer noget for enhver smag!

1. Chincoteague

Hvis du leder efter en lækker østrand på Atlanterhavskysten, så er Chincoteague, Virginia et godt bud. Når du forlader fastlandet vil du opleve et par dage med rolige og afslappende strækninger af hvidt sand med vilde ponyer, der strejfe frit rundt. Chincoteague er et roligt og uspoleret sted, og du vil ikke finde klitter med strandbarer og caféer her. I stedet bør du klare dig klar til picnic eller snuppe en kajak og tage en dag med frihed og sjov. Når du er klar til at komme tilbage til civilisationen, kan du nyde byens gode fiskerestauranter, der serverer krabber og muslinger!

2. Cape May

Kystbyen Cape May, New Jersey, daterer sig tilbage til 1790’erne og menes at være en af de ældste badebyer i landet. Med store victorianske huse, indbydende restauranter, interessante museer og festivaler og lange kyster med gyldent sand. Cape May er en picture-perfect strandby. Hele byen oser af romantisk charme med Bed and Breakfasts og hestevogne i gaderne. Det er et ideelt sted for nogle dages afslapning, så du kan geare ned og få ro på tingene.

3. Key West

Måske er det en af de mest berømte badebyer i landet. Key West, Florida, er populært blandt statsborgere og turister, som flokkes her for at nyde solen, slappe af under palmerne, svømme i det krystalklare vand og socialisere i de summende gader. De farverige bygninger er hjemsted for livlige barer og fantastiske fiskerestauranter, der tilbyder den perfekte afslutning på en dag i paradis. Ikke alene er Key West spektakulær som destination, men rejsen at komme dertil langs broer og strande er også utrolig!

4. Long Beach

Som navnet antyder tilbyder Long Beach i Washington en sprællende kystlinje, der strækker sig en kæmpestor 45 km. fra ende til ende! Denne robuste halvø kombinerer en perfekt traditionel strandby kitsch (tænk: radiobiler, candyfloss og karruseller) med masser af madsteder og barer, der appellerer til dem med en mere kræsen smag. Området omkring byen er familievenlig, men hvis du ønsker at tage væk fra det hele, kan du tage nogle forsyninger med og tage længere væk for at finde et mere isoleret sted. Hvis du tilfældigvis skal besøge området i august, kan du se den årlige Washington State International Kite Festival, som er en enorm drageflyvnings-festival, der er sjov for hele familien.

5. Carmel-by-the-Sea

Sidst men ikke mindst er der Californiens egen Carmel-by-the-Sea. Denne by ved stranden er for dem, der ønsker at kombinere kyst og kultur takket være sin fantastiske kystlinje samt en lang række gallerier, som maler gaderne i denne strandby. Selvom de barske farvande er bedre egnet til surfere end svømmere, giver klippeskærene langs kysterne et flot sceneri, hvilket de smukke solnedgange, som de rejsende er velsignet med hver aften, også gør.

 

 

Lær om ESTA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om opdatering af din ESTA status  |  Lær om VWP

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online