Bedste steder at besøge i Oregon: Flotte kyster og landskaber

ESTA på dansk

Ingen steder portrætterer den vilde skønhed af USAs Pacific Northwest helt ligesom Oregon. Selvom regionen har masser af rige kulturelle tilbud, er landskabets mangfoldighed ubestrideligt dens flotteste seværdighed. Fra uberørte strande og forrevne kyster til tårnhøje vulkanske bjerge og tykke, grønne skove, byder Oregons landskab på uendelige muligheder.

Det nordlige Oregon: Mount Hood, Columbia River og Hells Canyon

Statens nordlige kyst er et populært feriested for dem, der elsker spektakulære udsigter over kystnære klipper. Det er det ideelle sted i Oregon for at få noget sol og se ikoniske klippeformationer, såsom den berømte Haystack Rock.

Statens nordlige kystregion er let tilgængelig på grund af Cannon Beach, en nærliggende by, der tilbyder masser af logi, camping, og spisesteder. Som en populær badeby og tidligere kunstsamfund, blev Cannon Beach for nylig erklæret som en af de bedste lille by i staten Oregon.

På statens nordligste punkt møder kystlinjen Columbia River. Længere inde i landet og en kort køretur fra Portland ligger Columbia River Gorge. Dannet af katastrofale oversvømmelser fra isstiden er dalen en forbløffende 112 km lang.

Langs dalens stejle mure finder man nogle af landets smukkeste vandfald. Disse betagende kaskader kan let ses ved at hoppe på den historiske Columbia River Highway, en snoede naturskøn vej på 120 km.

Udover at være hjemsted for nogle af statens mest flotteste landskaber, er Columbia River Gorge Scenic Area også et hotspot for dem, der ønsker at prøve kræfter med vandsportsaktiviteter, som windsurfing eller kiteboarding i nærheden Hood River. Andre attraktioner inkluderer også den historiske Mount Hood Railroad og flere anerkendte vingårde.

Lige syd for finder man Mt. Hood National Forest. Dens navnebror, Mt. Hood, kan prale af at være det højeste bjerg i Oregon. Som Portlands kulisse er det blevet et ikonisk billede af staten. Med sine mange skiområder og endeløse kilomter af langrendsløjper, er Mt. Hood det ideelle tilflugtssted for snefans, der er på udkig efter Oregons bedste pister.

Beliggende langs Oregons østlige grænse, finder man det dramatiske landskab af, Hells Canyon Recreation Area, som er dybere end Grand Canyon På sit dybeste når kløften så lavt som 8000 fod.

Da området er et uberørt naturreservat, er der kun få asfalterede veje, der fører til Hells Canyon. De fleste besøgende vælger at tage dertil og opleve dens uberørte vildmark med båd eller på hest. De mindre eventyrlystne kan vælge at beundre Hells Canyon under en naturskøn helikoptertur.

Syd Oregon: Crater Lake National Park og Bend

Lige syd for Columbia River Gorge National Scenic Area finder man Bend, et paradis der byder på en dramatisk vifte af landskaber. Fra regionens søer og vandløb til de sneklædte bjerge, er der ingen mangel på ting at se i Bend.

Her kan du stå på ski, tage på naturskønne vandreture, sejle kajak i områdets vandløb, eller fiske ved en af Bends populære fiskeområder. Med sit milde klima og solskin året rundt er Bend et populært turistmål på alle tider af året.

Som statens mest populære udendørsattraktion er der ingen diskussion om, at Oregons naturlige perler ikke er komplet uden at nævne Crater Lake. Interessant nok er den rolige blå farve hvad der er tilbage af et voldelig vulkanudbrud. På næsten 2.000 fod er det den dybeste sø i landet.

Med en forbløffende 145 km af stier, er Crater Lake en drømmedestination for vandretursentusiaster. Men besøgende, der ønsker at besøge søen uden at vandre, kan tage den 64 km lange køretur i bil, som går rundt om søen og stopper ved nogle af de flotteste områder.

 

 

Lær om ESTA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om opdatering af din ESTA status  |  Lær om VWP

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online