B-2 visum for at besøge USA

ESTA på dansk

Et B-2 visum kan være nødvendig, hvis din rejsetilladelse (ESTA) til visumfri indrejse bliver afvist. Et B-2 besøgsvisum er et ikke-immigrant visum for dem, som ønsker at rejse til USA midlertidigt for fornøjelse og turisme.

Der er yderligere aktiviteter, som kan laves, hvis man besøger USA med et B-2 visum. De yderligere aktiviteter er medicinsk behandling, korte studieforløb, amatør underholdning og amatørsport.

Medicinsk behandling:

Rejsende, der søger medicinsk behandling i USA, kan blive bedt om yderligere dokumenter med din visumansøgning. Dette kan omfatte:

  • Medicinsk diagnose fra en lokal læge, der beskriver typen af lidelse og grunden til, at du har brug for behandling i USA;
  • Brev fra en læge eller medicinsk facilitet i USA med angivelse at de er villige til at behandle din sygdom og beskriver den forventede længde og udgifterne til behandlingen (herunder lægehonorarer, hospitalsindlæggelsesgebyrer, og alle medicinskerelaterede omkostninger);
  • Bevis for at din transport, medicinske og leveomkostninger i USA vil betales. Dokumentation kan være i form af et bankudsagn eller andre udsagn af aktiver eller bekræftede kopier af selvangivelser (din egen eller den person / organisation, som betaler for din behandling).

Bemærk: Rejsende, der opfylder kravene for at besøge USA uden visum under Visa Waiver programmet skal have disse oplysninger med dem immigrationsofficerer, hvis nødvendigt.

Korte studieforløb:

Hvis det primære formål med dit besøg er turisme (og du deltager i et studie under dit ophold), kan du være berettiget til dette visum. Du kan også være berettiget til dette visum, hvis programmet er rekreativt eller beskæftigelsesrelateret.

Bemærk: Hvis studieforløbet giver dig akademiske studiepoint, vil du ikke være berettiget til et B-2 visum. Det samme gælder for besøg, der er relateret til seminarer eller konferencer, hvor du kan få en grad (herunder elever, som er under et online-studieforløb, der rejser til USA for akademiske konsultationer eller eksamener). Hvis dit primære mål med rejsen er at deltage i en faglig uddannelse, seminar eller konference, der ikke resulterer i akademisk studiepoint, kan du være berettiget til et B-1 visum

Amatørunderholdning:

Enkeltpersoner eller grupper af amatører, der udfører i social og/eller velgørende sammenhæng, eller i et talentshow eller konkurrence, kan være berettiget til et B-2 visum, forudsat at man er ikke betales for præstationerne.

Hvis du er sådan en performer, kan der være et fremmødegebyr for eventet. Forudsat at gebyret blot er for at dække omkostningerne ved at holde begivenheden, eller hvis der er et overskud, at pengene går til velgørenhed i stedet for en kommerciel årsag, så er et B-2 visum stadig okay.

Bemærk: En amatør er en person, der normalt performer uden at modtage betaling (bortset fra penge for udgifter). En performer, der normalt betales, kan ikke kvalificere sig til et B-2 visum, selvom de ikke tjener nok til at kunne leve af det.

Amatøratlet:

Enkeltpersoner eller en gruppe af amatører, der konkurrerer i et atletisk event, som de ikke vil modtage betaling for, bortset biomkostninger, kan være berettiget til en B-2 visum.

Bemærk: En amatøratlet er en person, der normalt konkurrerer uden at modtage betaling (bortset fra penge for udgifter). En atlet, der normalt betales, kan ikke kvalificere sig til et B-2 visum, selvom de ikke tjener nok til at kunne leve af det.

 

 

Lær om ESTA ansøgningen  |  Lær om hvordan du kontrollerer din ESTA  |  Lær om opdatering af din ESTA status  |  Lær om VWP

Det anbefales at ansøge om ESTA 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online