Forny ESTA-visum, hvis du er dansk statsborger

En ESTA eller rejsetilladelse er normalt gyldig i to år. Inden for denne periode kan du besøge USA flere gange gennem Visa Waiver-programmet. Der er dog flere scenarier, der kræver, at du fornyer eller ansøger om en ny rejsetilladelse. Eksempler omfatter ændring af dit navn, køn, statsborgerskab, eller hvis du får et nyt pas. Når du fornyer din ESTA på dansk og får en ny rejsetilladelse, vil den eksisterende blive forældet og ikke gyldig til rejser. Du kan kun have én gyldig rejsetilladelse til enhver tid knyttet til dit pas. Hver person, der rejser, skal have sin egen gyldigerejsetilladelse, inklusive børn og babyer.

Visa Waiver Lande
Visa Waiver Lande

Hvis en af følgende betingelser gør sig gældende, skal du ansøge om ESTA-fornyelse:

Hvad sker der, når min ESTA er tæt på at udløbe?

Når dit nuværende ESTA-udløb nærmer sig slutningen, kan en e-mail, der giver dig besked om dets udløb, blive sendt til din registrerede e-mailadresse fra US Customs and Border Protections e-mail-adresse: no-reply@cbp.dhs.gov med emneoverskriften “ESTA Udløbsadvarsel .” Det drejer sig om et ESTA-nummer, du har fået tidligere, og som udløber om 30 dage. Du skal ansøge om en ny ESTA, hvis du har til hensigt at rejse til USANogle gange kan denne e-mail blive sendt, selvom du allerede har ansøgt om en ESTA og har modtaget den. Told-og grænsebeskyttelse identificerer udløbsdatoen for hvert ESTA-nummer og sender en meddelelse. Denne e-mail handler om en ESTA, der tidligere var godkendt til at give dig besked om en udløbsdato. Hvis du allerede har et ESTA-nummer, er det ikke et problem. 

Her er et eksempel på den e-mail, du kan modtage:

OPMÆRKSOMHED! Rejsegodkendelsen indsendt via ESTA den 11. november 2014 udløber inden for de næste 30 dage. En gældende ESTA-rejsetilladelse kan ikke forlænges eller fornyes. Der kræves en ny ESTA-rejsetilladelse. Ansøg venligst igen på https://esta.cbp.dhs.gov, hvis det er påtænkt at rejse til USA inden længe. Du får besked under din ansøgning, hvis der er mere end 30 dage tilbage af din gamle autorisation.

Tjek udløbsdatoen på din nuværende ESTA, hvis du får en e-mail med samme indhold som ovenfor.

Skal jeg have en ny ESTA for at ansøge om et nyt pas?

Hvis dit pas udløber inden for to år, så udløber ESTA også. Dette gælder, hvis dit pas indhold (dvs. dit navn, køn og nationalitet) er ændret.Du behøver ikke at ansøge om en erstatnings-ESTA, hvis din ESTA udløber i USA, mens du er der. Så længe din ESTA forbliver gyldig, når du rejser ind i USA eller opretter forbindelse der, er det ikke et problem.

Kan jeg ansøge om ESTA igen, inden min nuværende udløber?

Selvom du er i besiddelse af en ESTA-rejsetilladelse med en betydelig mængde tid tilbage, før den udløber, kan du stadig ansøge om en ny ESTA. Dine tidligere ESTA-oplysninger bliver ugyldige, når du ansøger om en ny ESTA. Kun oplysningerne fra din seneste ESTA-anmodning forbliver gyldige. Der er ikke noget “fornyelse”-system for ESTA. Procedurerne er de samme, uanset om din tidligere ESTA er udløbet. Derfor vil “genansøgning” blive brugt. Bemærk, at dine gamle ESTA-oplysninger ikke kan gendannes, når du har modtaget og ansøgt om en ny ESTA. Tidligere oplysninger vil blive slettet, når du ansøger om en ny ESTA. Dette er vigtigt at forstå. Ansøg om ESTA igen, i betragtning af udløbet af din nuværende ESTA og dine fremtidige rejseplaner til Amerika.

Hvor mange gange kan jeg besøge USA med min ESTA?

ESTA-godkendelser er gyldige i to år. Du kan besøge USA i denne periode uden at skulle have visum. Dette er betinget af, at din rejse er til sightseeing eller kortsigtede forretningsformål, og at dit ophold ikke overstiger 90 dage. Den maksimale tid, du kan opholde dig i USA, er 90 dage. Hvis du rejser til USA for at se seværdigheder, skal du først anskaffe dig et visum. Derefter skal du lave en plan. Du kan også blive i USA i 90 dage ved at bruge ESTA, men kun to gange omåret. De fleste Visa Waiver-programmer, der giver dig mulighed for at besøge USA i op til 180 dage om året, er også begrænsede. Hvis du rejser til USA ofte i løbet af året eller for et længerevarende ophold på cirka 30-90 dage under et Visa Waiver Program ESTA, vil du blive ført til et separat område og stillet spørgsmål om dit besøg i USA ved immigrationsinspektionen .Selvom du kan rejse til USA et vilkårligt antal gange i løbet af den to-årige gyldighedsperiode, kan immigrationsofficerer bede dig om et visum, hvis du besøger USA ofte. Hvis du tilbringer mere end halvdelen af året i USA eller besøger USA oftere end én gang om året, er det værd at ansøge om en ESTA og ansøge om visum. 

Det anbefales at ansøge om ESTA minimum 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online