Tjek ESTA-status gyldighed, hvis du er dansk statsborger

For at bekræfte din ESTA-visum status skal du forberede følgende oplysninger:

Hvis du allerede har købt flybilletter til din kommende rejse, kan du også udfylde afsnittet “Din adresse i USA”. Med alle ovenstående oplysninger indsendt, kan du modtage en opdatering om din ESTA-status og gyldighed.

Tjek ESTA-status

Det elektroniske system til rejsetilladelse returnerer typisk en ansøgningsstatus inden for 72timer. Du skal dog bruge ESTA på dansk for at bekræfte denne status. Gå til ESTA-hjemmesiden, klik på “Kontroller eksisterende applikationer” og derefter “Tjek individuelstatus”. Indtast derefter dit pasnummer, fødselsdato og ansøgningsnummer. Klik på “Jeg kender ikke ansøgningsnummeret”, hvis du ikke har modtaget eller ikke kan finde dit ansøgningsnummer. Indtast derefter dit pasnummer og statsborgerskabsland. Der er tre mulige svar på en elektronisk rejsegodkendelsesanmodning: 

Autorisation godkendt

Din rejsetilladelse er blevet godkendt. Du har nu tilladelse til at rejse til USA gennem Visa Waiver-programmet. Systemet viser en bekræftelse på din ansøgningsgodkendels samt en meddelelse om betalingskvittering, der angiver det beløb, der blev debiteret dit kreditkort. Rejsetilladelsen er ikke en garanti for adgang til USA. En told-og grænsebeskyttelsesmedarbejder i indsejlingshavnen træffer den endelige afgørelse.

Rejser ikke autoriseret

Visa Waiver-programmet tillader dig ikke at rejse til USA. Udenrigsministeriet kan muligvis give dig et visum til din rejse. For mere information om ansøgning om visum, besøg venligst det amerikanske udenrigsministeriums websted på www.travel.state.gov. Det betyder ikke, at du bliver nægtet adgang til USA. Dette svar forbyder dig ikke at rejsetil USA under Visa Waiver-programmet. Der vises også en meddelelse om betalingskvittering i systemet. Dette viser det beløb, der blev debiteret dit kreditkort for at behandle ESTA ansøgningen.

Godkendelse afventer

Da din anmodning om rejsegodkendelse ikke er blevet behandlet med det samme, er vi iøjeblikket ved at gennemgå den. Det betyder ikke, at der er negative resultater. Normalt er en afgørelse tilgængelig inden for 72 timer. Vend tilbage til denne hjemmeside og klik på "Kontroller ESTA-status." For at kontrollere status for din ansøgning skal du angive dit ansøgningsnummer, pasnummer og fødselsdato. 

Hvad hvis jeg vil indsende en gruppe ESTA Danmark-ansøgninger?

Følg disse retningslinjer:
 1. Lav en gruppekontaktperson
  Vælg “Gruppe af ansøgninger” for at indsende flere ansøgninger. Gruppekontaktpersonen oprettes. Følgende oplysninger vil kræves af ansøgeren, når der ansøges om ESTA-godkendelser for en gruppe rejsende. I dette tilfælde er gruppekontaktpersonen:

  Familiens navn
  Først (givet) navn
  Fødselsdato
  Email adresse

 2. Administrer gruppe af applikationer
  Gruppekontaktpersonen kan vælge enten at “Tilføj ny ansøger” (for at starte processen for en helt ny ansøger) eller at “Tilføj ulønnet ansøg” (for at tilføje en ulønnet ansøger til din organisation).
 3. Foretag betaling
  Hvis der indsendes to eller flere ansøgere i en gruppe, kan gruppen betales inden for syv dage efter dens oprettelse. Efter syv dage vil gruppe-id’et og applikationerne ikke være tilgængelige. Gruppekontaktpersonen skal indsende dem igen.
 4. Tjek din status
  Gruppekontaktpersonen kan også kontrollere status for alle ansøgninger i en gruppe. Behandlingen af eventuelle resterende ansøgninger vil ikke blive påvirket, hvis der er et “afventende” svar på en gruppeansøgning. Det samlede gebyrbeløb vil ikke blive angivet på betalingskvitteringen, før alle ansøgninger er blevet godkendt eller afvist. 

Det anbefales at ansøge om ESTA minimum 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online