ESTA Opdatering for danske statsborgere

Hvis du allerede har fået udstedt en rejsetilladelse (ESTA), kan du opdatere visseadresseoplysninger relateret til dit næste besøg i USA. Din ESTA bør rettes, før du tjekker ind for at sikre, at din seneste rejseplan er registreret. Du kan lave en ESTA-opdatering flere gange for flere rejser uden at ansøge om en ny rejsetilladelse. Oplysninger relateret til dine pasoplysninger kan dog ikke opdateres. Hvis du fx har fået udstedt et nyt pas, skal du søge om en ny rejsetilladelse. Kun den senest udstedte ESTA USA ansøgning er gyldig. Ældre ansøgninger vil automatisk blive annulleret, når den nye er udstedt.

Følgende oplysninger kan opdateres om eksisterende rejsetilladelser (ESTA):

En ændring i følgende kræver, at der indhentes en ny rejsetilladelse:

For rejsende, der kun vil transit gennem USA, bør en opdatering af ESTA-ansøgningen foretages før check-in. Den faktiske rejsegodkendelse anbefales at blive udskrevet og medbragt under dit besøg i USA. Spørgsmål om, hvordan du opdaterer eller får en ny ESTA, kan stilles af en tredjeparts ESTA på dansk.

Ændring af oplysninger i det elektroniske system for rejsetilladelse (ESTA)

Det elektroniske system for rejsetilladelse er en web baseret tjeneste for borgere i lande, der deltager i Visa Waiver-programmet. Klik på banneret for at ansøge om en ESTA-godkendelse. Følg instruktionerne for at besvare alle spørgsmål og indsende en godkendelsesansøgning. Der kræves et ekspeditionsgebyr.
Du skal indsende:

Besvar følgende Visa Waiver Lande spørgsmål om berettigelse vedrørende den overførbare sygdom, arrestationer, domme, tidligere udvisnings-eller visum tilbagekaldelse og andre. Du skal have en rejsetilladelse, hvis du får fornyet pas, eller hvis du ændrer navn, køn eller statsborgerskabsland. Hvis et af dine svar på spørgsmålene om VWP-berettigelse er ændret, skal du ansøge om en ny rejsetilladelse. Hver ny ansøgning vil medføre et gebyr på $14.

En ESTA - ansøgning kan modtage tre typer statusser:
  1. Autorisation godkendt – Alle ansøgere, der er godkendte, kan rejse til USA i overensstemmelse med VWP.
  2. Afventende autorisation–Ansøgere, der har modtaget et svar afventende autorisation, skal besøge webstedet inden for 72 timer for at få et endeligt svar.
  3. Rejser ikke godkendt. Ansøgere, hvis ESTA-ansøgning afvises, skal ansøge om visum forat rejse til USA.

Når det er godkendt, er dit pas gyldigt i 2 år eller indtil det udløber, alt efter hvad der kommerførst. Du behøver ikke at ansøge i det tidsrum, med mindre en af disse ting ændres. Se vores ofte stillede spørgsmål for mere information om ESTA-processen.

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvordan retter jeg en fejl i min ESTA - ansøgning?

ESTA-webstedet giver ansøgere mulighed for at kontrollere og rette deres data, før de indsender en ansøgning. Dette inkluderer genbekræftelse af pasnummeret. Før du indsender din ansøgning med de påkrævede betalingsoplysninger, skal du rette eventuelle ansøgningsdatafelter. 

En ny ansøgning vil være påkrævet, hvis en ansøger laver en fejl i deres biografiske eller pasoplysninger. Hver ny ansøgning vil medføre et gebyr. Du kan rette eller opdatere eventuelle andre fejl ved at klikke på “Kontroller individuel status” under “Kontroller ESTA-status”.

Hvor længe vil mine data blive gemt?

ESTA-ansøgningsdataene er aktive, så længe den godkendte ESTA forbliver gyldig. Dette er normalt to år eller indtil passet udløber. DHS vil opbevare disse oplysninger i et år mere. Derefter vil den blive arkiveret i tolv på hinanden følgende år. Dette vil give mulighed for at hente oplysninger til retshåndhævelse, national sikkerhed og efterforskningsformål. Antallet af personer, der har adgang til oplysningerne, vil være begrænset, når de er arkiveret. Dette er i overensstemmelse med CBP’s grænsesøgningsmyndighed og den kongresmanderede grænsesikkerhedsmission for CBP. CBP-matcher til håndhævelsesaktiviteter og/eller undersøgelser, samt eventuelle ansøgninger om ESTA, afvist; data, der er knyttet til aktive retshåndhævelsesregistre, vil blive holdt tilgængelige under varigheden af retshåndhævelsesaktiviteter.

Hvornår skal jeg ansøge om ESTA igen?

I enhver af disse situationer kan en ny rejsetilladelse være påkrævet:

Rejsegodkendelser gives typisk for to år eller indtil passet udløber.Efter godkendelse af din ansøgning vil ESTA give dig datoer, der er gyldige.En rejsende skal ansøge om en ny godkendelse, når den tidligere ESTA-godkendelse er udløbet, eller hvis ansøgerens pas skaludløbe.Hver ny ansøgning vil medføre et ekstra gebyr.

Det anbefales at ansøge om ESTA minimum 72 timer før afrejse

Alle pasindehavere fra Visa Waiver-lande skal ansøge om deres ESTA online